Baldwin Duplex

Culver City

 

A 940 square foot interior and exterior remodel to a rear unit of a duplex.

 

On-site parking was reorganized and existing building openings re-positioned giving separation and privacy between both units. Relocating the cars created a new entry courtyard and garden with a covered front porch. The front door was relocated, opening to a new entry foyer with improved storage. First floor living areas were reconfigured, improving function and circulation creating a new family room and kitchen with expansive openings connecting to the garden outside as well as a new powder room, laundry, and mudroom.

Baldwin Duplex 09.jpg
Baldwin Duplex 08.jpg
Baldwin Duplex 10.jpg

Enlarged openings bring an abundance of natural daylight and ventilation into the living spaces. The dark exterior color creates a neutral backdrop for new courtyard planting. Inside pops of color and wallpaper add whimsy and fun to the simple spaces.

Baldwin Duplex 05.jpg
Baldwin Duplex 06.jpg
Baldwin+Duplex+04.jpg
Before%2B1.jpg
Baldwin%2BBefore%2B02.jpg
Baldwin%252BBefore%252B03.jpg

Photos © Eric Staudenmaier